Onze sectoren

Momenteel worden onze drone-inspecties ingezet in diverse sectoren.

Lees meer

Dronequest kan ook snel, veilig en betrouwbaar kunstwerken inspecteren en maakt daarbij gebruik van een eigen ontwikkeld algoritme dat oa in staat is om scheuren vanaf 1 cm te herkennen en haarscheuren vanaf 0,1 mm. Daarnaast is het ook mogelijk om betonrot en roest te herkennen.

De drone is zo ingesteld dat het geschikt is voor gebruik binnen een hangaar. Zodra de drone door de bestuurder geactiveerd wordt, volgt het een voorgeprogrammeerde route. Tijdens de vlucht maakt de drone scherpe foto’s van de buitenkant van het toestel. Met een lasersysteem houdt de drone een veilige afstand van het vliegtuig en kan het niet tegen obstakels botsen waardoor het een efficiënte inspectie uitvoert.

Zowel interne als uitwendige inspecties mogelijk. Ten behoeve van het inspecteren van een productielijn wil de Asset owner graag de actuele staat inzichtelijk hebben. Traditionele methodes zijn erg kostbaar en erg tijdrovend en daarom worden de mogelijkheden met betrekking tot het uitvoeren van inspecties middels drones steeds vaker ingezet omdat het sneller, veiliger en efficiënter is.

Zowel interne als uitwendige inspecties mogelijk. Een scope kan bestaan uit de inspectie van een gehele staalconstructie van de fakkel, inclusief ladders en bordessen en de gehele fakkelconstructie inclusief hitteschilden en pijpwerk. Tijdens de visuele inspectie met UAV wordt gefocust op corrosie, coating, lasnaden, missende en losse onderdelen, boutverbindingen en mechanische schade.

Hierbij gaat het om klanten die op zoek zijn naar verbeteringen in de energie-efficiency en duurzaamheid van haar onroerend goed portefeuille. Aanleiding om Dronequest te vragen om een volledig, efficiënt en thermische inspectie uit te voeren. Doel van de thermische inspectie i s het vinden van hot- en cold spots, lekkages en andere afwijkingen die, om verschillende redenen, op een bovengemiddeld energieverlies duiden. Voor optimale condities is een inspectie gewenst gedurende een koude periode in het jaar. 

Inspecties van zonnepanelen worden nog veelal handmatig uitgevoerd. Met behulp van draagbare thermische camera’s voert de inspecteur de inspecties uit. Dit is een tijdrovend proces: elk zonnepaneel moet handmatig gescand worden. Door drone inspecties in te zetten voor het beheren van zonneparken verhoog je de operationele efficiëntie van zonnepanelen en kan in zeer korte tijd grote zonneparken gescand worden. Met behulp van drone-thermografie wordt een accuraat beeld gepresenteerd van de huidige status van de panelen.

Het gebruik van drones om windparken te inspecteren maakt het mogelijk snel en adequaat defecten van windturbines en rotorbladen op te sporen. Bij het inspecteren van windturbines kan de drone worden uitgerust met een digitale camera, een thermografische camera of een combinatie, afhankelijk van de omvang van de inspectietaak. Ook kan een non acces drone gebruikt wordt voor de inspectie van de binnenkant van een windmolen.

Drone Mapping

Service

Bedrijven in zowel de private als de publieke sector zien het voordeel van het vastleggen van luchtgegevens met behulp van drones. Drones helpen de kosten van landmeetkundige en mappingsdiensten te versnellen en de kosten te verlagen met de mogelijkheid om een hoog niveau van precisie en nauwkeurigheid te handhaven.

Drone Fotografie en Video

Service

Het werken met een drone zorgt voor een grote flexibiliteit. Zo kunnen we van elk gewenst onderwerp altijd een mooi op maat gemaakte luchtfoto maken.

De dronefotograaf is een officieel erkend en gecertificeerd bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van professionele luchtfoto’s en luchtvideo’s opnames.

Door het combineren van verschillende invalshoeken, wordt u bedrijfsfilm of promovideo enorm boeiend voor de kijker.